Op zondag 23 juni, rond de klok van 13:15 uur, is Kris van de Straat te gast in de studio van Midvliet. Hij komt zijn nieuwe single ‘De vrolijke volkszanger’ laten horen.
“Ik ben de vrolijke volkszanger en als ik zing blijft iedereen hangen.” Dat zijn precies de ervaringen die Kris van de Straat met eigen ogen meemaakt als hij ergens op een feest geboekt wordt. Overigens is Kris zelf ook iemand die, als hij zelf een feestje heeft, het licht uitdoet. Kris heeft gemerkt dat het publiek geniet van zijn enthousiaste manier van entertainen en dat levert hem vaak, via mond- op mondreclame, nieuwe boekingen op. Hij geeft zich op de bühne voor 180% en juist dat maakt hem bijzonder.

Inmiddels vinden zijn optredens niet alleen meer plaats in en rondom zijn woonplaats Haarlem, maar verspreiden zich langzaam over geheel Nederland. Op zaterdag 6 juli 2024 mag Kris voor meer dan 10.000 mensen optreden bij het befaamde Guilty Pleasure Festival dat plaatsvindt op de Gaasperplas in Amsterdam. Dat zijn volgens Kris toch de krenten in de pap. Ongetwijfeld zal hij daar z’n nieuwe single ‘De vrolijke volkszanger’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, ten gehore brengen. Mocht het een regenachtige dag worden dan kan hij de menigte altijd nog trakteren op zijn spraakmakende single ‘Koud, nat kutweer’.

Kris: “De tekst en de melodielijn van ‘De Vrolijke Volkszanger’ heb ikzelf bedacht. Het is eigenlijk best grappig hoe dit is ontstaan. Ik was namelijk een keer geboekt om op te treden bij een voetbalvereniging. Zij vroegen toen aan mij of ik samen met hen een clublied wilde maken. Die uitdaging nam ik natuurlijk aan en iedereen was zeer tevreden over het eindresultaat. Vanwege de aanstekelijke melodielijn dacht ik bij
mezelf om de basis van dit lied te gebruiken voor een eigen single. Ik ben vervolgens aan de melodie gaan sleutelen en heb natuurlijk de tekst aangepast. Het team van Sonic Solutions uit Roosendaal heeft vervolgens de finale versie geproduceerd. Dat was gelijk een schot in de roos. Omdat ik mezelf identificeer als vrolijke volkszanger zijn alle
ingrediënten aanwezig om dit te vertalen naar een tekst. Ik omschrijf me eigenlijk ook als een zanger die niet voor één gat te vangen is. Ik probeer me altijd te onderscheiden door afwisselende liedjes te maken die overgoten zijn met een Kris van de Straat sausje. Op die manier hoop ik nog lang mee te draaien in het muzikale wereldje.”

Kris van de Straat   De Vrolijke Volkszanger
Kris van de Straat in Kakafonie archieffoto

                                                 Krid van de Strat in Kakafonie (archieffoto