Op zondag 1 september rond 13:15 uur is Daniël van den Hoek te gast bij Midvliet FM in het programma Kakafonie. Hij komt zijn debuutsingle laten horen.

Daniël van den Hoek was op vakantie in de Spaanse badplaats La Carihuela en vroeg daar bij een uitgaansgelegenheid een nummer aan. De barman gaf hem op dat moment een microfoon en daagde Daniël uit om mee te zingen. Omdat hij in de regio van zijn woonplaats Zaltbommel zo af en toe ook wel eens spontaan liedjes meezingt in de kroeg nam hij die uitdaging aan. Vanwege het enthousiaste publiek bleef het niet bij dat éne nummer, maar werd het een avondvullend programma.

Op een gegeven moment kwam er een man naar Daniël toe die hem complimenteerde met zijn zangtalent. Hij adviseerde hem om serieus na te denken over een zangcarrière en gaf als tip contact op te nemen met producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio. Dat heeft hij gedaan en vol trots presenteert Daniël z’n debuutsingle 'Adios España'.

Daniël: “In het kennismakingsgesprek gaf ik aan dat ik een verfrissende bewerking van de albumtrack ‘Adios Adios Espana’ van Jan Smit uit 1999 wilde opnemen. Deze staat toevallig op hetzelfde album ‘Jantje Smit’, waar ook de originele versie van ‘Van Goes tot Purmerend’ op voorkomt. Ik had ook al een bepaalde stijl in gedachten.

Omdat Frank daar precies hetzelfde idee over had, waren we het snel met elkaar eens. De reden dat ik juist deze plaat in een nieuw jasje wilde hebben, is omdat het origineel nog niet heel bekend is bij het grote publiek en ik het deuntje aanstekelijk vond. Frank heeft er een enorme feestplaat van weten te maken die, vanwege de vette orkestband, gigantisch knalt. Ik hoop dat dit het begin is van een mooie muzikale toekomst die mij boekingen oplevert en hopelijk heel veel singles.”
Voor meer info surf naar www.danielvandenhoek.com

Daniel van de  Hoek