In het programma 'Microfoon Open' van Radio Midvliet zal Cor Willems op donderdag 6 januari van 21:00 tot 22:00 uur nummers laten horen waar hij als musicus, arrangeur of als producer heeft meegewerkt.

Bij veel plaatopnames was hij zowel het een als het ander. Zijn omvangrijke muzikale oeuvre omvat 85 LP’s, 30 cd’s en 60 singles, wat neerkomt op zo’n 1500 titels. Hij kan daar in het programma slechts veertien van laten horen.

Behalve de hit hij waar hij niet omheen kan, ‘Annie hou jij me tassie effe vast’, komen artiesten voorbij als Ben Cramer, Euson and Stax, Conny Vandenbos, Oscar Harris, Los Tres de Canarias (met Hans Vermeulen), de Gebroeders Brouwer (met panfluitisten Jen Erik Noske en Peter Weekers), soulzanger Tony Sherman, Mike Asthor (met Jody Pijper), de Engelstalige smurfen (met Han van Eyck en Ferry van Leeuwen), Freddie and Friends, Dee Dee, The Blackbirds, The Carl Nelke Company en zijn laatste creatie Nelis de Pelis.

De eerst plaat waar hij aan meewerkte was de hit van de Haagse formatie Moody Sec. Op de B-kant van Mocking Bird speelde hij de pianopartij. Deze plaat heeft hij niet in zijn bezit, dus zal die in het programma ontbreken. Gezien de beperkte tijd die hij tot zijn beschikking heeft zijn er nog veel meer artiesten die niet aan bod zullen komen. Maar de selectie die hij heeft gemaakt, geeft wel blijk van zijn veelzijdigheid en er komt duidelijk naar voren dat hij voor geen enkel genre zijn muzikale hand omdraait. Dat is niet verwonderlijk met een trompet opleiding aan het Koninklijk Conservatorium, zijn optredens in Jazzclubs, zijn werk als trompettist bij de beste soulband van Europa en de allround bands waar hij leider van was en waarmee hij de meeste topartiesten begeleidde. Van Ben Cramer was zijn toenmalig band jarenlang het vaste begeleidingsorkest en met zijn trio begeleidde hij Conny Vandenbos gedurende een periode van vijftien jaar in alle theaters in Nederland en België.