De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekend.

Op zaterdag 9 november wordt de tweede editie van het regionale omroepenfestival gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De inzending van L1, Emmy Ackermans, behaalde in 2023 met haar liedje ‘T Letste Rundje de meeste punten en won de show in de Stadsschouwburg in Utrecht. Lien Cornelissen die namens Omroep West meedeed eindigde toen op de twaalfde plaats.

‘’Tot volgend jaar, in Limburg!’’ Met die woorden sloot presentatrice Stefania de show af in een uitzinnige schouwburg. Net als bij het Eurovisie Songfestival is het de winnende omroep die de eer heeft om de volgende editie te organiseren. De finale zal dit jaar plaatsvinden in het Theater aan het Vrijthof in provinciehoofdstad Maastricht. De stad, die in 2020 nipt de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren verloor, verwelkomt nu met trots het Regio Songfestival.

Groot succes
Omroep West en de andere regionale omroepen kijken er reikhalzend naar uit om eind dit jaar weer een wervelende show neer te zetten, vol met regionaal muzikaal talent. De eerste editie was een groot succes. Met drie acts op een gedeelde tweede plaats en slechts een verschil van vijf punten met de winnende act was het tot het laatste moment spannend. Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo’n grootschalig evenement. De finale werd live op veertien televisiezenders tegelijkertijd uitgezonden.

Cécile Narinx, hoofdredacteur van L1: ''Dat het Regio Songfestival dit jaar in Limburg wordt gehouden is een geweldig grote eer voor onze provincie en onze omroep. We gaan er een fantastische show en een groot feest van maken, samen met de andere regio’s en hun onontdekte muzikale talenten.''

Voorrondes
Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. De vorm verschilt. De criteria blijven hetzelfde, waarbij de finalisten hun nummers (grotendeels) in het Nederlands of in een streektaal zingen. Ze mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn. Meer informatie over het Regio Songfestival, het reglement en de editie van 2023 is te vinden op regiosongfestival.nl.

Artiesten uit de regio Zuid-Holland-Noord, het uitzendgebied van Omroep West, zijn van harte welkom zich aan te melden zodra de aanmeldprocedure bij de regionale omroep start. Dit is te zien en lezen op de website Omroepwest.nl en de gratis Omroep West app.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Omroep West.
Foto: winnaar Regio Songfestival 2023 (foto: Rego Meijer Photography)