Op zaterdag 23 maart is de 2e editie van het Korenfestival: Zingen op de Pier! Verschillende lokale (pop)koren uit de regio doen mee.

Ook Popkoor Rebound uit Leidschendam en Popkoor Voorburg zijn te zien op het festival, dat plaatsvindt van 13.30 tot 18.00 uur. 

Op herhaald verzoek van enthousiaste bezoekers en deelnemende koren van afgelopen jaar organiseert het Haagse Popkoor Focus onder leiding van Rob Manthey opnieuw dit Korenfestival op de Scheveningse Pier. Net als vorig jaar vieren verschillende lokale koren het begin van de lente op het randje van zee en strand. 

Het festival vindt plaats halverwege de Scheveningse Pier ter hoogte van het Cafe de Pier en er is voor het podium plaats voor zo’n 200 mensen. Langs flaneren, meezingen, even blijven luisteren naar de verschillende koren mag natuurlijk altijd. 

Bekende koren uit de regio Groot Den Haag doen mee, o.a. het Haagse Popkoor Pepperoni en mannenkoor Vox Rosa. 

Maar ook het Leidschendamse Popkoor Rebound is weer van de partij met pop -, rock-  en power ballads. Popkoor Alive uit Zoetermeer doet dit jaar voor het eerst mee. Popkoor Voorburg zal net al vorig jaar vast weer een mooi optreden neerzetten.

En dan natuurlijk optredens van organiserend Popkoor Focus onder muzikale leiding van Rob Manthey. Uiteraard zullen een aantal Queen nummers ook dit jaar niet ontbreken.

Kortom, dit lente festival staat garant voor lekker swingen en zingen! Kijk voor meer informatie en het programma op www.popkoorfocus.nl. De toegang is gratis. 

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Popkoor Focus