Op 24 februari was het twee jaar geleden dat Rusland, Oekraïne is binnengevallen.

We hebben allemaal in de media kunnen zien hoeveel vernieling en leed dat heeft veroorzaakt en tot op de dag van vandaag veroorzaakt. We hebben allemaal ook kunnen zien hoe de Oekraïners hun land, cultuur en democratie met hand en tand verdedigen en hoe indrukwekkend hun veerkracht is.

Maar we horen ook steeds meer hoe zwaar het leven is in Oekraïne en hoeveel mensen en ook kinderen er zijn gedood, verwond en getraumatiseerd. De nood is hoog en het sturen van humanitaire hulp zoals bijvoorbeeld ambulances, medische hulpgoederen en hulp aan kinderen, urgent.

Op 23 maart is er in de Nieuwe Kerk in Den Haag een benefietavond voor Oekraïne met een prachtig programma met als titel ‘Charity Evening of Hope’. De opbrengst van de avond zal gelijk verdeeld worden tussen de gerenommeerde organisaties ‘Stichting Breath Oekraïne’ en ‘Zeilen van Vrijheid’ die al indrukwekkend veel humanitaire en medische hulpgoederen naar Oekraïne hebben gestuurd. Het doel is deze avond genoeg geld op te halen zodat beide organisaties een ambulance kunnen aanschaffen. Samen kunnen we dit zeker realiseren!
Helemaal als jij helpt door deze uitnodiging te delen.

Je kunt deze avond kennismaken met heerlijke en authentieke Oekraïense gerechten, er is een veiling van onder meer prachtige Oekraïense kunstwerken en een top programma met muziek en dans. Op het podium staan onder meer de zeer vermaarde pianiste Anna Federova met de 2de symfonie van Chopin en dansers van de United Ukrainian Ballet Company met de indrukwekkende choreografie ‘Soul Vibrations’ (Volkskrant 4 sterren).

Deze avond laat je de top van de Oekraïense kunst en cultuur te laten zien en daarnaast laat u zien dat u solidair bent met de moedige en veerkrachtige Oekraïners en hen steunt in deze zware tijd. Het thema van de avond is ‘hoop’ want dat is waar je met het kopen van een kaartje aan bijdraagt, je steunt meer dan humanitaire hulp alleen. je stuurt ook een sprankje hoop en dat is belangrijk, zo niet essentieel voor de veerkracht van Oekraïne.


Door: Peter van der Aar.
Teskt: Annet Weijermars.