Al jaren helpt het Taalhuis van de Bibliotheek vele inwoners van Leidschendam-Voorburg met het leren van de Nederlandse taal.

Afgelopen november heeft men de audit gehad voor de certificering van ons Taalhuis door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). En de bibliotheek kan met trots melden dat ze officieel gecertificeerd zijn als Taalhuis. Daarmee voldoet de bibliotheek voor de komende vier jaar aan belangrijke kwaliteitsnormen.

De commissie heeft de bibliotheek op de meeste criteria positief beoordeeld. "Daar zijn we erg trots op", vertelt coördinator van het Taalhuis Colette van Heck. "We hebben hier de afgelopen jaren, samen met onze partners, hard voor gewerkt. Door de certificering hebben we een goede en betrouwbare indruk gekregen van de kwaliteit van het Taalhuis. Niet alleen van de fysieke plek in de Bibliotheek, maar ook van het netwerk en de vrijwilligers. Dit biedt aanknopingspunten voor handhaving van positieve punten en voor verbetering van andere punten. De komende vier jaar gaan we verder op de ingeslagen weg, maar worden verbeterpunten uiteraard opgepakt en doorgevoerd. En we gaan natuurlijk nog meer inwoners van Leidschendam-Voorburg helpen met het oefenen met de Nederlandse taal."

Meer over de certificering
De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Afgelopen november heeft deze organisatie uitgebreide gesprekken gevoerd met de medewerkers, partners en taalvragers. Ook hebben ze de kwaliteit en toekomstbestendigheid, en natuurlijk de programma’s en diensten getoetst. Met een positief resultaat!