Rijkswaterstaat voert tussen 4 en 24 februari onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vliettunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel in Leidschendam-Voorburg.

In deze periode is de tunnelbuis richting Den Haag doordeweeks (dag en nacht) afgesloten, van zondag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden
De werkzaamheden aan de noordelijke tunnelbuis van de Vliettunnel vinden plaats van zondag 4 februari 21.00 uur tot zaterdag 24 februari 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 vanaf de A4 richting Den Haag doordeweeks (dag en nacht) afgesloten tussen de aansluiting op de A4 en de kruising met de Prins Bernhardlaan en de Noordsingel. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden aan de Vliettunnel richting Den Haag wordt het verkeer als volgt omgeleid:

Vanuit het noorden:
Verkeer op de A4 vanuit Amsterdam wordt omgeleid via de A44;
Verkeer vanuit Leiden wordt omgeleid via de N206 en N447;
Verkeer op de A4 vanuit Leidschendam wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12.

Vanuit het oosten:
Verkeer op de A13 vanuit Delft wordt omgeleid via afrit Rijswijk (7) en de Rotterdamsebaan;
Verkeer op de A12 vanuit Utrecht wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12;
Verkeer vanuit Nootdorp/Leidsenveen-Ypenburg wordt omgeleid via de A12.

Vanuit het zuiden:
Verkeer op de A4 vanuit Delft/in de richting van Scheveningen wordt omgeleid via de aansluiting de N211;
Verkeer op de A4 vanuit Rijswijk wordt omgeleid via afrit Den Haag Centrum (9) en de Rotterdamsebaan.
Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers
Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
Houd rekening met extra reistijd;
Werk thuis, indien mogelijk, of pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route;
Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. Om de tunnel veilig te houden, storingen en oponthoud te voorkomen, is het belangrijk het gehele systeem van de verlichting nu te vervangen. Hiervoor wordt telkens 1 van de 6 tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Vliettunnel richting Den Haag is de eerste van de zes. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Inloopavond 25 januari
Rijkswaterstaat verzorgt in samenwerking met de gemeente op donderdag 25 januari een inloopavond waar vragen kunnen worden gesteld. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Via Donizetti 1 in Voorburg.

Bereid u goed voor
Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.