Ook Prins Tractorus van de Damzwabbers uitte zaterdagochtend bij de sleuteloverhandiging in het raadhuis zijn zorgen over de bereikbaarheid in Leidschendam.
Als voorbeeld gaf hij de recente situatie door de afsluiting van de Vliettunnel met grote gevolgen voor het centrum en Leidschendam-Zuid. Maar ook de Mall zorgt volgens de prins regelmatig tot verkeersproblemen. Ondernemers, die onderweg zijn kampen met veel oponthoud door alles.
De prins vindt het verder teleurstellend dat er geen echte uitgaansgelegenheden zijn voor de jeugd, waardoor ze moeten uitwijken naar andere omliggende plaatsen. Ook wees hij op de problemen bij de wijkverenigingen. Hij stelde een centrale locatie voor, zodat wijkverenigingen ruimtes voor activiteiten kunnen delen.
Verder bracht de prins de leegstand op het Damplein ter sprake en vindt hij dat er meer activiteiten nodig zijn. Voor de Vlietdagen was bijvoorbeeld steeds minder geld beschikbaar.
Loco-burgemeester Astrid van Eekelen gaf als reactie op de verkeersproblemen aan dat de gemeente er momenteel alles aan doet om de overlast door de Vliettunnel niet te groot te maken.

Ook Prins Ruud III van Vliet van de Gaanders hield een speech, voordat hij de hamer voor Gaandrië kreeg overhandigd. Hij zei opgelucht te zijn dat er nu eindelijk op diverse locaties woningbouw in Stompwijk mogelijk is. Verder is hij van mening dat de aanleg van de rotonde bij Stompwijk te lang duurt, wat tot onder meer tot vertraging leidt voor het verkeer tussen Zoeterwoude en Stompwijk. De prins had ook nog een korte quiz bedacht voor de loco-burgemeester en de vragen waren niet gemakkelijk.

Door: Hans Biard
Foto's: Marcel Breeuwsma

Carnaval 02
                                                                                          
                                                                                            Carnaval 04

Carnaval 05
                                                                                           
                                                      Carnaval 07

Carnaval 06