Belangenorganisatie De Vrienden van Vlietland hebben eind juni een brief gestuurd aan gedeputeerde Anne Koning en de Provinciale Staten.

In de brief uiten zij hun bezorgdheid over de toegankelijkheid van het door DLR/VolkerWessels te bouwen vakantiepark voor de huidige recreanten van Vlietland.

Hoewel Dutch Leisure Resorts (DLR) publiekelijk beweert dat het te bebouwen gebied toegankelijk blijft, lezen de Vrienden in verschillende documenten dat er tegenstrijdige plannen zijn. In hun brief geven zij voorbeelden uit het Ontwerpbestemmingsplan, Anterieure Overeenkomsten en e-mailverkeer tussen DLR en overheden.

De belangenorganisatie maakt zich zorgen of Noord Vlietland echt toegankelijk blijft voor de huidige gebruikers, zoals de bedoeling is van eigenaar Provincie Zuid-Holland. Recente uitspraken van de projectontwikkelaar in het Leids Dagblad, waarin wordt gesproken over een 'openblijvende structuur', zorgen voor nog meer verwarring.

De Vrienden vragen zich af of de projectontwikkelaars bereid zijn de belangen van de huidige gebruikers te respecteren. Ze noemen als voorbeeld de aankondiging van DLR om zonder vergunning een watergang in een recreatieweide te graven, wat net op tijd werd stopgezet.

De Vrienden dringen er bij de provincie op aan om duidelijk vast te leggen wat wordt verstaan onder openbaarheid en toegankelijkheid. Ze willen dat deze definities en afspraken met het publiek worden gedeeld om misverstanden te voorkomen.

Lees de volledige brief van De Vrienden van Vlietland op vriendenvanvlietland.nl.



Door: Karin van der Spek
Bron: Vrienden van Vlietland 
Foto: archieffoto Midvliet ter illustratie