Op 28 en 29 juni zijn er opnieuw succesvolle inzamelingsacties gehouden voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Op 28 juni stonden leerlingen van het Daltoncollege, begeleid door volwassenen, bij de Jumbo op het Koningin Julianaplein in Voorburg. De volgende dag, op 29 juni, stonden andere vrijwilligers bij beide Aldi-vestigingen in onze gemeente: aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam en de Mgr. Van Steelaan in Voorburg.

Voor het eerst vonden dergelijke inzamelingsacties plaats bij de Aldi-winkels. Dit was mogelijk gemaakt door een landelijke samenwerking tussen de Voedselbanken Nederland en Aldi. De Voedselbank Leidschendam-Voorburg is erg dankbaar voor deze nieuwe samenwerking. Inmiddels doen bijna alle supermarkten in onze gemeente mee met dit soort acties, wat een geweldige ondersteuning betekent.

De recente inzamelingsacties hebben maar liefst ongeveer 100 volle kratten voedsel opgeleverd. Dankzij deze opbrengst kan de Voedselbank de zomerperiode weer even doorkomen. Het aanvullen van de voorraden is continu hard nodig, omdat de Voedselbank wekelijks meer dan 200 pakketten uitdeelt aan haar cliënten. Aldi doneerde nog eens drie extra kratten!

De Voedselbank wil dan ook, vooral namens haar cliënten, iedereen die voedsel heeft gedoneerd en de vrijwilligers die deze acties mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken. 


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Voedselbank LV