De politie onderzoekt een misdrijf waarbij meerdere personen telefonisch zijn benaderd door oplichters die zich voordeden als politieagenten.

Deze zogenoemde babbeltruc vond plaats op donderdag 4 juli tussen 10:00 uur en 23:00 uur in de omgeving van de Westboschlaan, Mariënpark, en de Rijnlandstraat in Leidschendam.

Bij de babbeltruc werden burgers telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als een politieagent of rechercheur.
De oplichter meldde dat er personen waren aangehouden en dat sieraden en andere waardevolle spullen veiliggesteld moesten worden door de politie. Via de telefoon werd vervolgens een afspraak gemaakt met 'de politie'. Door de afspraak kregen de verdachten toegang tot de woning.

De politie roept iedereen op die mogelijk iets gezien of gehoord heeft rond de genoemde tijdstippen en locaties, om contact op te nemen. 

Heeft u iets gehoord of gezien? Neem dan contact op met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.Door: Karin van der Spek
Bron: Burgernet
Foto ter illustratie: wirestock via Freepik