Onlangs vond de bestuurswissel van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne plaats en daarmee werd een mooi clubjaar afgesloten.

Tijdens de bijeenkomst droeg Nicolien Voordijk-van der Minne trots en tevreden de voorzittershamer over aan de nieuwe (27e) clubpresident Charlotte Kappelle-Jaartsveld.

Samen lopen
Charlotte kiest voor het komende bestuursjaar als nieuw jaarthema: 'samen lopen'. Onder dat motto gaat de club komend Lionsjaar enthousiast aan de slag voor 1 groter goed doel: Jeugdhuis Vliet en Burgh in Voorburg, dat kwetsbare jongeren helpt op eigen benen te staan. “De overgang naar volwassenheid is een spannende fase voor jongeren. Ze gaan zelfstandig wonen, hun eigen geld verdienen en steeds meer beslissingen zelf nemen. De meeste jongeren leren dit met ondersteuning van ouders en vrienden. Kwetsbare jongeren hebben zo'n netwerk vaak niet. Daarom zijn er op Vliet en Burgh plannen voor de bouw van individuele woonunits, bedoeld voor jongeren die in een van onze leefgroepen wonen. Daar kunnen jongeren oefenen met zelfstandigheid, onder de vleugels van hun vertrouwde begeleiding. We vinden dit zo belangrijk; we dragen met de opbrengsten uit onze activiteiten graag een financieel steentje bij”, aldus Charlotte.

In beweging
Nicolien blikte terug op een prachtig Lionsjaar dat ‘in beweging’ als thema had. “Als serviceclub waren wij continu in beweging om elkaar te inspireren bij het vinden van goede doelen en bij het bedenken en organiseren van acties”, aldus Nicolien. “Verder hebben we acht nieuwe leden mogen verwelkomen, zodat we als club zelf ook in beweging waren.”

De Lionsclub ondersteunde basketbalclub Cobra Nova, LG-hockey bij Cartouche, G-voetbal bij SEV en scouting Sint Maarten-Hildegard uit de opbrengsten van de Goede Doelen Krant. Reddingsbrigade Leidschendam kreeg eerder dit jaar een financieel steuntje in de rug, betaald uit de opbrengst van de modeshow. Nicolien: “Onze bridgedrive was ook een groot succes: het was niet alleen een gezellige middag vol bridgen, maar er werd ook een aanzienlijk bedrag opgehaald voor Stichting Vrienden van het carillon Voorburg, Stichting Mooi Voorburg, Vereniging Erfgoed Leidschendam en Stichting Jarige Job.”

Handen uit de mouwen
Naast het geven van financiële hulp vindt Lionsclub Voorburg Prinses Marianne het ook belangrijk om de handen uit de mouwen te steken. “We hebben met drie verschillende activiteiten meegedaan aan NLdoet, we hebben oppervlaktewater schoongemaakt tijdens de jaarlijkse Lions Clean-up dag en we zamelen DE-punten en oud geld in voor pakken koffie voor de Voedselbank en oogoperaties in Afrika. Ook de Voedselbank kan elk jaar op onze hulp rekenen bij de inzameling in diverse lokale supermarkten. Ik ben ontzettend blij en tevreden met wat we bereikt en gedaan hebben”, sluit Nicolien af.

Bestuur
Naast president Charlotte en uitgaand president Nicolien bestaat het bestuur het komende jaar verder uit vicepresident Dominique Holtrop-Asfazadour, secretaris Renate de Vries, tweede secretaris Monique de Jager en penningmeester Evelyn Pikavet-Geurtsen.

Social media
Lionsclub Voorburg Prinses Marianne is een serviceclub die zich inzet voor diverse maatschappelijke doelen. Wil je meer weten over de activiteiten van deze vrouwen Lionsclub? Volg de club dan op Facebook (@LionsclubVoorburgPrinsesMarianne) of Instagram (@lionsclubvoorburg.pr.marianne).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Lionsclub Voorburg.
Foto: links Charlotte Kappelle-Jaartsveld en rechts Nicolien Voordijk-van der Minne