Onlangs hebben de vrijwilligers van Goede Doelen Boekenhuis Marianne een cheque van € 1.100 overhandigd aan Yolanda Hoefman van Vliet en Burgh.

Vliet en Burgh, een jeugdlocatie van het Leger des Heils in Voorburg, biedt opvang en ondersteuning aan tienermoeders en kinderen die niet veilig thuis kunnen wonen. De cheque zal worden gebruikt voor de verbouwing van een pand tot woonunits waar jongeren kunnen oefenen met zelfstandigheid.

Voor het derde kwartaal van 2024 heeft Boekenhuis Marianne de Voedselbank Leidschendam-Voorburg als goed doel gekozen. De voedselbank deelt wekelijks ongeveer 220 voedselpakketten uit aan mensen in de gemeente die onvoldoende middelen hebben om zelf in hun levensbehoeften te voorzien. De organisatie draait volledig op vrijwilligers en donaties.

Daarnaast heeft Boekenhuis Marianne € 2.000 gereserveerd voor kleinere goede doelen. Zo werd € 50 overhandigd aan het burgerinitiatief "Expositie niks te zien" en € 300 aan "Koken voor de Buurt" in de Voorburgse wijk Bovenveen, dat maaltijden verzorgt voor ouderen.

Bezoek Boekenhuis Marianne aan de Franse Kerkstraat 5a in Voorburg, geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, of kijk op boekenhuismarianne.nl voor meer informatie.



Vrijwilligers van het Boekenhuis Shanta, Hélène, Rob, Willy en Anneke overhandigen de cheque aan Yolanda Hoefman, locatiemanager van Vliet en Burgh
Vrijwilligers van het Boekenhuis Shanta, Hélène, Rob, Willy en Anneke overhandigen de cheque van € 1.100,00 aan Yolanda Hoefman, locatiemanager van Vliet en Burgh. Links Marianne Knijnenburg, oprichter van het Boekenhuis. 

Door: Karin van der Spek
Bron: Goede Doelen Boekenhuis Marianne
Foto: Michiel Groen