VCC heeft de wedstrijd tegen koploper VRA op spectaculaire wijze gewonnen.

De Amstelveners zetten weliswaar een monsterscore neer van 306 runs, maar die bleken toch haalbaar voor de Voorburgers, onder andere dankzij fantastische innings van Michael Levitt (90) en Gavin Kaplan (106 not out). Ook HBS en HCC wonnen hun duels tegen respectievelijk VOC en Hermes DVS.

VRA koos op de uitstekende pitch voor batten. Viv Kingma bowlde Shirase Rasool al snel. Zijn vertrek bracht Johan Smal naar de crease, die voor 24 LBW ging op Gavin Kaplan.

Vikram Singh gaf een moeilijke vangkans op 21. Met Teja Nidamanuru bracht hij de score naar 148. Stijn de Leede leek Nidamanuru vanaf de boundary run out te gooien, maar de marge was te klein voor de umpire om de batsman uit te geven. De Leede haalde zijn gram door Nidamanuru (51) even later aan de boundary uit te vangen.

Vikram Singh kwam tot 63; Michael Molenaar zorgde voor de doorbraak. Noah Croes ving de lefthander achter het wicket, en even daarna ook Clayton Floyd met een fantastische vang.
Wie dacht dat bij 182/6 de staart was begonnen, kwam bedrogen uit. Invaller Luke Scully (64 als nummer acht) en Udit Nashier (59 not out) smeedden – geholpen door een spervuur aan korte ballen - een partnership van meer dan honderd runs voor het zevende wicket.

Het bowlen van VCC was zeer matig en ook met 23 (!) wides zal VCC niet blij zijn geweest. Het liet VRA uitlopen naar 306/7 in vijftig overs met 79 (!) runs van de laatste vijf overs. Gavin Kaplan hield het simpel en nam 2-32 in tien overs.

Innings VCC
Zonder gek te doen wandelde VCC naar 36/1. Michael Levitt en Gavin Kaplan maakten vervolgens een productief en vlot partnership van 113 runs voor het tweede wicket.

Mede gezien het goede scoringtempo en de diepte van de batting line-up was VCC in deze fase allesbehalve kansloos. Halverwege de innings lag VCC zelfs vóór op schema.

Na het vertrek van Levitt (een spijkerharde 90 met 6x6 en 6x4) namen Kaplan en Noah Croes (60) het stokje over met een fantastisch partnership van 136 runs voor het derde wicket. Croes ging nog uit, maar de overwinning kon VCC eigenlijk al niet meer ontgaan. Kaplan bleef met 106 majestueuze runs ongeslagen en VCC bracht titelkandidaat VRA de eerste nederlaag toe.

HCC verslaat Hermes DVS, HBS sterker dan VOC
HCC had de handen vol aan het net gepromoveerde Hermes DVS. Zonder Tonny Staal en Hidde Overdijk kwamen de Hagenaars tot 244 runs, vooral dankzij Conor McInerney (78) en Teun Kloppenburg (58). Hermes (210 all out) leek een eind te komen, maar met vier nullen had het een allesbehalve kwispelende staart. Tim Pringle nam 4-40 voor HCC, Patel had als keeper drie slachtoffers.

Op zondag won HBS zijn duel met VOC. HBS kwam vooral dankzij Walbrugh (97) tot een mooie score van 264/9 (Harhangi vier wickets). Ryan Schierhout (58) bezorgde de Rotterdammers een goede start, maar toen zijn wicket was gevallen, ging het kaarsje uit bij VOC. Voor HBS nam Kyle Klein drie wickets voor 34 runs.

Stand Topklasse per 30 juni: Punjab 6-8, HBS 6-7, VRA 4-6, Excelsior en VCC 5-6, HCC 4-5, VOC en Sparta 5-4, Hermes DVS 4-2, ACC 4-0.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VCC.
Tekst: Patrick de Leede.
Foto: met 90 runs had Michael Levitt een belangrijk aandeel in de zege van Voorburg CC (foto: Catch of the Day BV).