Op zondag 7 juli om 12:30 uur komt Robbie Goorden naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe single ‘Schat, waar was jij’ te laten horen.

In oktober 2023 debuteerde Robbie Goorden met een prachtige bewerking van de Willie Sommers klassieker ‘Als een leeuw in de kooi’. Dat was een spannende tijd voor het jonge talent omdat het niet altijd zeker is of de radiostations die plaat gaan draaien. Het aantal artiesten groeit gestaag en iedereen probeert natuurlijk een graantje mee te pikken. De single van Robbie werd, met name in de regio van zijn woonplaats Rucphen, goed opgepakt en ook over het aantal streams op de streamingsdiensten heeft hij geen klagen. Reden temeer om opnieuw de Polle Delano Studio in Sint Willebrord te bezoeken voor de opname van zijn nieuwe single ‘Schat, waar was jij’.

Vanwege de prettige samenwerking met producer Paul Geudens was de keuze snel gemaakt om weer van zijn diensten gebruik te maken. Datzelfde geldt voor platenlabel Rood-HitBlauw. De betrokkenheid én de tips die hij meekreeg van Ronald Visch vormden de basis om ook zijn nieuwe single via RHB uit te brengen.

Robbie: “Het idee om iets met deze, van oorsprong Vlaamse piratenknaller van John Larry, te doen ontstond al in de zomer van 2023. Ik luister graag naar een plaatselijke radiozender en daar zijn vaak liedjes van onze zuiderburen te horen. Ondertussen heb ik al meerdere titels opgeschreven die in aanmerking komen om opnieuw uit te brengen. Veel daarvan zijn wel bekend in de grensstreek, maar het gros van de liefhebbers van Nederlandstalige muziek kennen deze liedjes niet. Dat geldt dus ook voor deze plaat en daarom besprak ik met Paul of hij het muzikaal onder handen wilde nemen.

We zijn eerst gaan zoeken of dit nummer al een keer gecoverd was, maar voor zover wij konden nagaan is dat niet het geval. Paul heeft het tempo verhoogd en feestelijker gemaakt door het toevoegen van o.a. accordeongeluiden. Daarvoor is Manfred Jongenelis overigens verantwoordelijk. Ik hoop dan ook dat deze vrolijke single wederom opgepakt gaat worden door de Nederlandstalige radiostations zodat mijn naamsbekendheid gaat groeien. Ik ben ook nog steeds actief met mijn bedrijven Daylight – Licht & geluidstechniek en Daylight – Drive in show. Zolang ik dit kan combineren met mijn zangcarrière blijf ik dat met alle plezier doen.”

Robbie Goorden   Schat waar was jij