Op zondag 18 augustus om 13:15 uur is TOINE te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij komt zijn nieuwe single ‘Cruisin’ laten horen. TOINE is bij veel Leidschendammers bekend als Toine Scholten, de zoon van slager Piet Scholten.

In juni bracht singer-songwriter TOINE zijn fonkelnieuwe single ‘Cruisin’ uit. Een overheerlijke smooth jazz-pop song met een zomerse vibe om even te ontsnappen aan de dagelijkse gekte waarin we leven.
‘Cruisin’ is een metaforische trip waarin TOINE de luisteraar aanspoort buiten zijn natuurlijke habitat te treden. Even ontsnappen aan de dagelijkse ratrace. Tijd voor jezelf nemen om te reflecteren en nieuwe energie op te bouwen.

Het nummer draagt een stralend zomers gevoel uit, leunend op een bed van easy listening jazz en pop. TOINE kreeg bij de productie van ‘Cruisin’ ondersteuning van’bassist Udo Pannekeet en drummer Niek de Bruin. Voor de finale uitwerking werd de hulp van mastering tovenaar Sander van der Heide ingeschakeld. Een speciale gastrol is weggelegd voor trompettist Jan van Duikeren, bekend van Candy Dulfer en DI-RECT. Zijn bijdrage verrijkt de song met een smooth, jazzy popgevoel.

Voortbordurend op het succes van TOINE’s titelloze debuut – dat maar liefst 7 miljoen keer werd gestreamd – kerft ‘Cruisin’ een unieke plek in het jazz- en poplandschap, balancerend tussen heden en verleden. De perfecte easy listening song waarmee je je gedachten de vrije loop kunt laten gaan. ‘Cruisin’ werd opgenomen in de vermaarde Wedgeview Studios en verschijnt net als zijn debuut op het Amsterdamse Vokall Records. De promotiecampagne krijgt een bijzonder tintje door de samenwerking met Ford Nederland. In de promobeelden - die Ford ook deelt op haar social media – rijdt TOINE in een Ford Mustang, een knipoog naar de lyrics waarin de robuuste klassieker wordt genoemd. Hiermee benadrukt TOINE de synergie tussen popmuziek en autocultuur.

Naast de release van ‘Cruisin’ heeft TOINE ook al een volgende single in de pijplijn. Daarmee wordt de opmaat gevormd naar een gloednieuwe EP met een Nederlandse en potentiële Duitse clubtour.

TOINE 1
TOINE 2
TOINE in Kakafonie archieffoto
                                                          TOINE te gast in Kakafonie (archieffoto)