Op zondag 25 augustus om 12:30 uur komt Geejee naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn muziek te laten horen. Zanger, gitarist en songschrijver Geejee (Gertjan Crielaard), schrijft Nederlandstalige luisterliedjes. Geboren en getogen in Breda, verhuisde hij op 11-jarige leeftijd naar een kerkdorp. Een periode die hij niet als prettig ervoer, maar die achteraf een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn songwriting.

Crielaard voelde zich in die periode buitenstaander, maar leerde daardoor wel om met een observerende blik naar zijn omgeving te kijken. De ruimte en de rust die zijn ouders zochten, waren niet aan hem besteed en de terugkeer naar de stad Breda werd dan ook juichend ontvangen.

Geplaagd door het niet kunnen repeteren of optreden tijdens de Corona crisis, legt Crielaard zich in het voorjaar van 2020 toe op het schrijven van nieuwe nummers op akoestische gitaar. Bij het eerste nummer kreeg hij direct een inval voor een Nederlandstalige tekst. Hij laat het niet bij één nummer en daagt zichzelf uit om nog een aantal Nederlandststalige teksten te schrijven. Dat leidt binnen een half jaar tot tien uitstekende liedjes waarvan er vijf op zijn debuut-EP verschijnen.

Een paar quotes: “Als je met zo weinig middelen (alles werd gewoon thuis opgenomen) al zo’n sterke EP kunt afleveren zegt dat wel iets over de kwaliteiten van de man”. Recensie Gezien-Gehoord.
“De EP van Geejee doet hopen op meer Nederlandstalig werk van zijn hand.” Recensie New Folk Sounds.

Er volgden optredens in het voorprogramma van Guido Weijers, Books on Tour (met o.a. Özcan Akyol/Eus) en diverse andere podia.
In de zomer van 2022 ging Geejee opnieuw de studio in. Met co-producer Gabriël Peeters (die eerder samenwerkte met o.a. JW Roy, Stef Bos en Frédérique Spigt) werden zes nieuwe nummers opgenomen.
Het nummer ‘Bedankt’ van deze EP werd inmiddels ruim 50.000 keer gestreamd. Wederom waren de recensies positief: “De mooie Nederlandstalige teksten zijn persoonlijk van aard en daardoor komen de songs vooral oprecht over. Met een akoestische gitaar als wapen voor de strijd om de podia te veroveren is vooral de warme stem zijn troef.” Recensie De Muziekplank.

In 2024 brengt Geejee opnieuw een aantal singles uit, met in november de release van zijn nieuwe EP. Geejee is liedjesschrijver, gitarist en zanger met een onderhoudend verhaal. De Nederlandstalige teksten zitten goed in elkaar en zorgen voor een glimlach, herkenning en stof tot nadenken. Kenmerkend is het bloemrijke, treffend en ludiek taalgebruik, in combinatie met een uitstekende instrumentbeheersing. Bij optredens brengt hij de liedjes in elementaire vorm met akoestische gitaar en zang.

Geejee 1
Geejee 2