Op zondag 1 september rond 12:30 uur is Ali Tuzer te gast in Kakafonie. Hij komt zijn muziek laten horen. Zijn artiestennaam is Ali / Alias The Vitrivian Midget). Ali is geboren op 20 december 1987 in Den Haag. Inmiddels is hij 36 jaar. Hij heeft gewoond tegenover de Haagse markt tot zijn 5e levensjaar. Daarna in het Zeeheldenkwartier gewoond tot 22-jarige leeftijd. Middelbaar onderwijs gevolgd, voetbal en muziek waren zijn grootste passies. Zijn gezinssituatie was weinig stimulerend, ongeacht wat hij deed.

“Verdere toelichting zal ik niet geven, maar het leven is voor mij niet altijd makkelijk geweest.
Ik heb rond mijn 15/16e levensjaar de keuze gemaakt mij te verdiepen en het maken van Nederlandstalig hip hop als het niet al eerder was. Naast het muziek maken, werkte ik in Den Haag in een hip hop kledingzaak.

Ik wilde veel leren over deze cultuur en over de achtergronden van merken, logo’s etc. Dat ik thuis niet gesteund werd, was voor mij een extra drive om er steeds beter in te blijven worden te ontwikkelen dus. Ze hadden dus geen besef (of juist wel) wat het voor mij betekende, maar het liep heel vaak hoog op want ik moest studeren, wilde niet studeren en daardoor raakte ik vaak in zwaar weer met mijn ex-biologische gezin. Ik was het omlaag praten zat en parkeerde mijn roeping. Ontwikkelde me op mijn werkgebied destijds als leidinggevende in een kledingketen in Rotterdam, trendsetter op het gebied van lifestyle streetwear fashion.

Raakte geschenk boven geschenk arbeidsongeschikt en diende na te denken over veel zaken. Ik ging op reis naar Egypte in 2019 en ik besloot daar om mijn muzikale talenten en gaven nieuw leven in te blazen. Keerde me af van mijn ex-biologische gezin door veel traumaleed, waar ik nog steeds van herstel en werk sindsdien onwijs hard om mijn bestaan te kunnen vormgeven zoals ik dat wil.

Ik maak Nederlandstalig inhoudelijke Hip hop muziek, Ik ben letterlijk een muziek noot, het maakt mij in theorie niet uit welk taal of genre ik luister zolang ik het maar aangenaam vindt klinken. Ik wil graag mijn eigen platenlabel op zetten en enkel mijzelf tekenen. Mijn album genaamd ‘Hedendaagse Kunst TKB’ zal uitgebracht worden 20 december 2024.

Tevens uitgerekend op mijn verjaardag als cadeau aan mezelf om te laten zien hoe ik die graag vier na alle jaren van hard knokken om dit te bereiken.

Ik hoop dat mijn muziek de mensen zal bereiken die ik graag wil bereiken om vele aan het denken te zetten omwille van dat tijd een niet gegeven iets is, maar een juist naar mijn mening een onderschatting, omdat het gegeven tijd niet voor eeuwig is.

Mijn doel zal als volgt zijn eerst Nederland veroveren, Europa en daarna de rest van de wereld een hint met enkel de liefde die ik, ben op basis van mijn eigen ingrediënten die ik beschik, de zakelijke handelingswijze hoe uit te voeren. Dan zeg ik enkel het volgende: ‘recepten mag je toch niet openbaren?’ Niet waar? Haha.”

Ali Tuzer
                                                          Ali Tuzere is op 1 september te gast in Kakafonie