Donderdag 16 mei werd aan het Fluitpolderplein in Leidschendam de 'Tuinkamer van Noord' geopend. Inwoners van Leidschendam-Noord kunnen elkaar hier ontmoeten.

De Tuinkamer van Noord is gelegen aan het Fluitpolderplein in het gebouw van sporthal De Fluit. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15. Maandag tot en met vrijdag kunnen mensen tussen 09.00 tot 16.00 uur hier terecht om elkaar te ontmoeten, activiteiten te organiseren, samen te eten, of in contact te komen met welzijnsorganisaties. Het project komt voort uit de 'Sterk voor Noord' aanpakt, die de leefbaarheid en veiligheid van de wijk moet verbeteren. Volgens de gemeente was er een sterke behoefte aan een dergelijke ontmoetingsruimte.

Donderdag opende wethouder Bianca Bremer de Tuinkamer van Noord. Met een alcoholvrije cocktail werd getoost op een mooie gezamenlijke toekomst. Er was ook een woord van dank voor de sporthal voor het beschikbaar stellen van de locatie. Ook burgemeester Vroom was kort aanwezig, ondanks zijn drukke agenda: "Ik wilde hier per se even langs, omdat deze plek zo belangrijk is."


Door: Peter van der Aar.
Bron: bericht regio15.nl.
Foto: Regio15 / Sebastiaan Barel.