Goed nieuws voor teleurgestelde fans van de Tong Tong Fair, die dit jaar niet doorgaat. Op 2 juni van 13 tot 19 uur komt in Voorburg een gratis alternatief: Pasar Siang Kecil.

'We hebben bands met Indische roots, lekker eten en we zijn met een dansschool bezig voor het echte Pasar Malam-gevoel', zegt organisator Dave Fisser.

Je kunt op deze Pasar genieten van de lekkerste Indische gerechten en live muziek van 'Jusagroove' pop, disco en soul; 'Non Casual' allround, r&b, pop; 'Relight' laguz, rock 'n roll en 'DJ Ron Funkytown'. Het is mogelijk om dit te organiseren na de feestavonden van festival 'A Walk Downtown' omdat er nog steeds een complete festival-infrastructuur staat op het Stationsplein. Wij hebben aan een groep vrijwilligers en muzikanten van het geannuleerde festival het terrein kostenloos aangeboden. Zo kan er toch nog een evenement plaatsvinden voor alle betrokkenen, waar ze elkaar dit jaar kunnen ontmoeten. Entree is gratis. 

Wij vinden dit een prachtige aanvulling op het al uitgebreide gratis programma dat die dag in het Huygenskwartier plaatsvindt, met o.a. Buurman en Buurman en Steven Kazan. 

De Pasar Siang Kecil is wel eenmalig, want ook wij hopen dat de Tong Tong Fair volgend jaar gewoon weer terugkeert naar het Malieveld waar dit evenement nog jaren hoort plaats te vinden. 


Bron: Dave Fisser, Stella Makadoero en Amy Mielatz
Door: Lisette Remmerswaal