Het einde van de werkzaamheden in de Parktunnel, Spoortunnel en de Vliettunnel is in zicht. Een delegatie van de gemeenteraad bezocht de tunnel.

De tunnelbuizen zijn sinds 4 februari gefaseerd gesloten geweest. De noodzakelijke reparaties aan de tunnelbuizen zijn gefaseerd uitgevoerd, zodat niet alle tunnels tegelijk dicht waren en het verkeer zo min mogelijk hinder ondervond. Met name de werkzaamheden aan de Vliettunnel, de tunnel die vanaf de snelweg onder de Vliet door naar Leidschendam-Voorburg leidt, hebben enorm effect op het verkeer in de hele gemeente. Tot in Voorburgse woonwijken staat het verkeer richting de Wijkerbrug en A12 muurvast.

Raadsleden Lieke Muller (CDA), Diederik Visser (CDA), Jorrit Koster (CDA), Ed Klaarhamer (GBLV), Rick De Klerk (VVD) en Sangita Paltansing (PvdA) brachten een werkbezoek aan de tunnel. Hier werd men bijgepraat over de noodzaak en voortgang. Lieke Muller: ' goed om met eigen ogen te zien wat er op dit moment allemaal in en rond die tunnel wordt gedaan, en om te horen/zien wat er nodig is om onze tunnels veilig en bereikbaar te houden'.

De werkzaamheden (nu in de Vliettunnel) duren nog tot zaterdag 18 mei, daarna kunnen de tunnels weer helemaal open. 


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Lieke Muller via LinkedIn