Op donderdag 9 mei stonden er bij VVV de clubkampioenschappen jeugd en senioren op het programma en op zaterdag 11 mei hadden zij de play-down wedstrijd in de eredivisie.

Hemelvaartsdag stond in het teken van de clubkampioenschappen jeugd en senioren. Deze dag werd er in een aantal categorieën gestreden om het clubkampioenschap. Bij de jeugd ging het om slechts 1 categorie. Bij de senioren werd in 3 categorieën geknokt om het clubkampioenschap. De belangrijkste was hierbij de A klasse want daaruit zou de nieuwe clubkampioen moeten komen. Na een zeer spannende strijd werden rond 22:00 uur de prijzen uitgereikt. Clubkampioen, voor het tweede jaar op rij, is geworden Matthijs van de Heiden.

Afgelopen zaterdag, 11 mei, is de play-down wedstrijd in de eredivisie tussen AutoJ.deGooijer/SKF1 uit Veenendaal en deBoer Taverzo 2 uit Zoetermeer gespeeld.

Bij dit soort wedstrijden wordt gespeeld om de best off 7. Dus het team wat het eerst 4 punten heeft wordt de winnaar. Na een drietal partijen, de stand was op dat moment 2-1 voor Taverzo, was er een korte pauze. Direct na de pauze wist het team van SKF de stand weer gelijk te trekken, 2-2. Het publiek hoopte al dat alle 7 games gespeeld moesten worden. Echter dat ging niet gebeuren want zowel de 5e als de 6e partij werd door Taverzo gewonnen. Met een eindstand van 6-4 is Taverzo dus iets dichterbij om zich te handhaven in de Eredivisie.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht tafeltennisvereniging VVV.

Clubkampioenen
                                                         Clubkampioenen